Pedersören hautausmaa

Pitäjäntie, 68600  Pietarsaari

Pedersören hautausmaa

Tiedustelut hautatoimistoon, Ebba Brahen puistikko 2, Pietarsaari, puh. 0403 100 403, 0403 100 404

Pedersören hautausmaa sijaitsee Pedersören kirkon ja Kirkkorannan seurakuntakodin vieressa. Hautausmaalla on neljä aluetta: Pedersören kirkkomaa ja Pedersören vanha hautausmaa, Pedersören uusi hautausmaa, Pedersören kanavahautausmaa ja Temppelilehto.

Vapaita arkkuhautoja löytyy Temppelilehdosta. Jokaiselle hautariville valetaan yhteinen sementtisokkeli (jonka päälle hautakivi sitten sijoitetaan). Haudat ovat ns. syvähautoja. Yksi hauta on metrin leveä ja siinä on tilaa kahdelle arkulle eri syvyyksissä.

Kyseiseltä hautausmaalta löytyy myös muistolehto. Uurnat lasketaan yhteiselle hautakentälle. Sen yhteydessä on kivestä rakennettu muistopaikka, johon voidaan kiinnittää metallilaatta jossa on kuolleen nimi sekä paikka kukille ja kynttilöille.

Hautausmaan muilla alueilla on ainoastaan pieni määrä vapaita arkkuhautapaikkoja, suurin osa Pedersören uuden hautausmaan osastoilla 5 ja 7 sekä Pedersören kanavahautausmaalla.

Temppelilehdon kaakkoiskulmasta löytyy tunnukseton hauta-alue.

Osastoilta löytyy vesiposteja, joista omaiset voivat hakea vettä. Myös puutarhavälineitä löytyy lainattavaksi. Jäteastioita löytyy sekä kompostoitavalle että ei-kompostoitavalle jätteelle.

Seurakuntakodista löytyy omalla sisäänkäynnillä oleva vessa, joka on hautausmaan vierailijoiden käytössä.

Hautausmaan yhteydessä on myös tallitilaa koneille, tilaa on tarkoitus laajentaa hautausmaan henkilökunnan sosiaalitiloilla (laajentaminen aloitettaneen keväällä 2016)

Pedersören hautausmaan kartta