Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.

Ristiäiset eli kastejuhla

Kaste on lapsen ensimmäinen oma juhla. Kasteessa lapsi otetaan seurakunnan ja kirkon jäseneksi. Kaste on kristittynä olemisen perusta, liitto Jumalan ja ihmisen välillä. Muut kirkolliset toimitukset perustuvat kasteeseen.

Kastejuhlasta sopiminen

Kastejuhlasta voi sopia ottamalla yhteyttä seurakuntakansliaan, os, Ebba Brahen puistikko 2, Pietarsaari, puh. 040 310 0430, ma, ti, to, pe klo 9-14 ja ke klo 11-16.

Kun kasteen ajankohta on sovittu, ottaa pappi teihin yhteyttä sopiakseen tapaamisesta ennen kastetta. Tapaamispaikka on mieluiten seurakuntakeskuksessa. Tapaamisessa keskustelemme kasteesta, juhlan järjestelyistä sekä tulemme tutuiksi toisillemme.

Kasteen ajankohta ja paikka

Kaste voidaan toimittaa kirkossa, toimituskappelissa, kotona tai muussa sopimassamme paikassa. Kaste tulee toimittaa kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.

Sopimalla kastetoimituksesta hyvissä ajoin kasvaa mahdollisuus saada tilaisuus haluamallenne päivälle. Ottakaa siis yhteyttä mieluiten pari-kolme viikkoa ennen kastetta.

Lauantaisin toimitetaan kasteet klo 15 jälkeen, sillä päiväsaika on varattu siunaus- ja muistotilaisuuksille.

Kaste voidaan toimittaa myös seurakunnan jumalanpalveluksen yhteydessä sunnuntaisin klo 10. Tällöin seurakunta on läsnä toivottamassa uuden jäsenen tervetulleeksi ja pyytämässä Taivaan Isän siunausta lapselle ja vanhemmille.

Kastemalja, Pietarsaaren kirkko