Seurakuntavaalit

Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan äänestyspaikalle! Tervetuloa äänestämään!

Varsinaisena vaalipäivänä 18.11. voit äänestää ainoastaan oman seurakuntasi nimeämässä äänestyspaikassa.

Äänioikeutettuja ovat kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntayhtymässä vaaleilla valitaan jäsenet:

Yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka käyttää ylintä päätösvaltaa seurakuntayhtymälle kuuluvissa asioissa. Yhteinen kirkkovaltuusto päättää seurakuntayhtymän talousarviosta, kirkollisveron suuruudesta, rakennushankkeista ja suurimmista avustuksista. Kirkkovaltuusto jakaa seurakuntatyöhön käytettävät varat seurakuntien kesken.
Kirkkovaltuuston äänestyslippu on valkoinen.

Seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakuntayhtymään kuuluvan seurakunnan toimintaa. Kukin seurakuntaneuvosto päättää oman seurakuntansa toiminnasta ja valitsee seurakunnan työntekijät. Lapsityö, nuorisotyö, vanhustyö ja diakoniatyö painotuksineen kuuluvat seurakuntaneuvostojen toimialaan.
Seurakuntaneuvoston äänestyslippu on värillinen.

Molempia vaaleja varten on omat ehdokaslistat. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Katso kaikki ehdokkaat täältä

Merilä

Naisten sauna- ja raamattupiiri

Sauna- ja raamattupiirit Merilän saunatuvalla. Vapaaehtoista ja omatoimista ulkoilua, iltapala ja raamatunlukua sekä mahdollisuus saunomiseen.

Merilä

Miesten sauna- ja raamattupiiri

Miehet: Tiistaisin klo 18 (ei kesällä)