meri

Rippikoulu

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta.  Se liittyy kristittynä olemiseemme ja elämiseemme ja meille lahjoitettuun elämään Jumalan yhteydessä.

Rippikoulu on kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun kirkossa.

Rippikoulun käyminen muualla

Rippikoulun voi käydä voi myös toisessa seurakunnassa. Pietarsaaressa on tavallista, että suomalaiseen seurakuntaan kuuluva nuori käy rippikoulun ruotsalaisessa seurakunnassa ja toisin päin. Seurakuntaa ei tarvitse tämän vuoksi vaihtaa. Ota yhteyttä rippikoulun järjestävään seurakuntaan ja tiedustele lisää!

Moni rippikouluikäinen käy myös  järjestön rippikoulun. Seurakuntaan tutustuminen järjestetään tällöin omassa seurakunnassa.

Lue lisää rippikoulusta:

Rippikoulu ja -juhlat

Rippikouluryhmät 2018-2019

1-rippikoululeiri

• kaupunkipäivä 3.6.2019 seurakuntakeskuksessa
  • leirijakso 4.-11.6.2019 Merilässä
  • konfirmaatio 16.6.2019 Pietarsaaren kirkossa

2-rippikoululeiri

• kaupunkipäivä 12.6.2019 seurakuntakeskuksessa
  • leirijakso 13.-20.6.2019 Merilässä
  • konfirmaatio 30.6.2019 Pietarsaaren kirkossa

Päivärippikoulu

• kokoontumiset viikonloppuisin syksyn 2018 ja kevään 21019 aikana seurakuntakeskuksessa
  • konfirmaatio 26.5.2019 Pietarsaaren kirkossa

Rippikouluun sisältyy ennen kesää kokoontumisia, koulutuksia ja osallistumisia jumalanpalveluksiin. Näistä tapahtumista tiedotetaan lähemmin leirikohtaisissa ohjelmissa.

Ilmoittautumislomake lähetetään kaikille vuonna 2004 syntyneille Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan jäsenille.  Lomake palautetaan 17.9. mennessä seurakuntakansliaan.  Huom! Sähköinen ilmoittautumislomake ei ole enää käytössä 17.9. jälkeen. Ota yhteyttä suoraan nuorisotyöntekijöihin, jos ilmoittaudut tämän jälkeen.

Rippiraamattu
Nuorisotyönohjaaja ja lähetystyöstä vastaava