Koronatiedote

(Päivitetty 14.9.2021)

Alueellamme ei tällä hetkellä ole kokoontumisrajoituksia. Vaasan sairaanhoitopiiri on kuitenkin edelleen epidemian leviämisvaiheessa.

Seurakunnan tilaisuuksissa noudatetaan hygieniaohjeita sekä käytetään maskeja. Tiloihin on laskettu uudet henkilömäärärajat, jotta riittäviä turvavälejä voidaan noudattaa.  Tarkista tilojen koronarajat täältä.

Seurakunnassamme haluamme suojata niitä kanssaihmisiä, jotka ovat erityisen alttiita koronaviruksen riskeille. Siksi noudatamme viranomaisten päätöksiä ja suosituksia. Muutoksia tehdään tarvittaessa jatkossakin seurakunnan toimintaan.

Alta löytyvät eri toimitusten ja toimintamuotojen järjestelyt tällä hetkellä:

Jumalanpalvelukset

Kirkkoihin on laskettu suurin osallistujamäärä, jotta riittäviä turvaväjejä voidaan noudattaa:

• Pietarsaaren kirkko 120 henkilöä
  • Pedersören kirkko 250 henkilöä

Jumalanpalveluksiin ja muihin tilaisuuksiin osallistuessa pitää muistaa pitää etäisyyttä, käyttää maskia, desifioida kädet tullessa ja lähtiessä sekä jättää tulematta, jos tuntee itsensä vähänkään sairaaksi.

Hautaukset ja muistotilaisuudet

• Hautauksissa noudatetaan tilan sallimaa korkeinta osallistujamäärää riittävien turvavälien takaamiseksi. Esim. Johanneksen kappelissa korkein sallittu henkilömäärä on 50 henkilöä.
  • Muisto-osuus on mahdollista järjestää heti siunaustilaisuuden jälkeen kirkossa tai kappelissa.
  • Muistotilaisuuksia voidaan järjestää tilan koon salliman osallistujamäärän mukaisesti. Tarkista tilojen koronarajat täältä.

Kasteet

• Kasteissa noudatetaan tilan sallimaa korkeinta osallistujamäärää riittävien turvavälien takaamiseksi.  Tarkista tilojen koronarajat täältä.
  • Kastekahveja voidaan järjestää tilan koon salliman osallistujamäärän mukaisesti.

Vihkimiset

• Vihkimisessä noudatetaan tilan sallimaa korkeinta osallistujamäärää.
  • Hääjuhlat voidaan järjestää tilan koon salliman osallistujamäärän mukaisesti.

Ryhmät, rippikoulut, musiikkitoiminta, leirit

• Ryhmä- ja leiritoiminta jatkuu turvallisuusnäkökohdat huomioiden .

Muut kokoontumiset

• Seuraa seurakunnan nettisivuja ja lehti-ilmoituksia.

Diakonia

• Diakonian ajanvaraus tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Kansliat

• Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä hautatoimistoon, keskusrekisteriin ja seurakuntakansliaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Käytä kasvomaskia ja noudata riittävää etäisyyttä.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos sinulla on lieviäkään flunssanoireita.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos olet palannut ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa sitten.
  • Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/