Jumalanpalveluksiin pääsee taas

Kesäkuun alusta lähtien seurakuntalaiset voivat jälleen saapua kirkkoon jumalanpalveluksiin.

Jumalanpalveluksiin ja muihin kirkollisiin tilaisuuksiin saa 1.6. alkaen osallistua yli 50 henkeä, mutta turvavälit huomioidaan. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä, mutta pienissä kirkkotiloissa osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan, jotta turvavälit saadaan pidettyä. Myös ehtoollisen vietto on mahdollista.

Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä on laskenut kaikille tiloilleen enimmäisosallistujamäärät turvallisuusohjeita noudattaen. Esimerkiksi Pietarsaaren kirkossa enimmäisosallistujamäärä on nyt 90, ja ehtoollista vietetettäessä 70. 

Kaikissa kirkollisissa tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisohjeita ja turvavälejä. Jumalanpalveluksiin pääsee taas, mutta jos on vähänkään oireinen, tulee jäädä kotiin. 

Jumalanpalveluksiin tullessa on käytössä kaikki kirkon ovet. Kirkkoon tullessa ja sieltä lähtiessä tulee desinfioida kätensä. Kirkkosalissa on laitettu virsikirjat valmiiksi istumapaikoille, mutta suositeltavaa on ottaa oma virsikirja mukaan tai käyttää virsikirjaa mobiililaitteen kautta. Virret löytyvät  osoitteesta www.virsikirja.fi

Pietarsaaren suomalainen seurakunta järjestää ensimmäisen koronan aikaisen avoimen jumalanpalveluksensa sunnuntaina 7.6. sanajumalanpalveluksena. Seuraavana sunnuntaina on messu, jossa on myös ehtoollismahdollisuus.