Koronatiedote

(Päivitetty 23.6.2021)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 28.5.2021 antaman päätöksen mukaan Pohjanmaa on palannut epidemiassa perustasolle eikä alueelle aseteta enää kokoontumisrajoituksia. Seurakunnan tilaisuuksissa noudatetaan 2 metrin turvavälejä ja hygieniaohjeita sekä käytetään maskeja.

Seurakuntayhtymän eri tiloihin on laskettu korkein sallitty henkilömäärä, jotta turvavälit voidaan taata. Tarkista tilojen koronarajat täältä.

TIETOA SEURAKUNNAN TOIMINNASTA

Seurakunnassamme haluamme suojata niitä kanssaihmisiä, jotka ovat erityisen alttiita koronaviruksen riskeille. Siksi noudatamme viranomaisten päätöksiä ja suosituksia. Muutoksia tehdään tarvittaessa jatkossakin seurakunnan toimintaan.

Ottakaa mielellänne yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, jotka ovat teitä varten. Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Kanslia on avoinna ma, ti, to ja pe klo 9-14 ja ke klo 11-16.

Kesällä 5.-30.7. kanslia on auki joka päivä klo 9-15.

Alta löytyvät eri toimintamuotojen järjestelyt:

Jumalanpalvelukset

Kirkkoihin on laskettu suurin osallistujamäärä, jotta kahden metrin turvavälejä voidaan noudattaa:

• Pietarsaaren kirkko 90 henkilöä
  • Pedersören kirkko 180 henkilöä

Jumalanpalveluksiin ja muihin tilaisuuksiin osallistuessa pitää muistaa turvavälit, käyttää maskia, desifioida kädet tullessa ja lähtiessä sekä jättää tulematta, jos tuntee itsensä vähänkään sairaaksi.

Hautaukset ja muistotilaisuudet

• Hautauksissa noudatetaan tilan sallimaa korkeinta osallistujamäärää turvavälejä noudattaen.
  • Muisto-osuus on mahdollista järjestää heti siunaustilaisuuden jälkeen kirkossa tai kappelissa.
  • Muistotilaisuuksissa noudatetaan yksityistilaisuuksia koskevia koronaohjeita. Muistotilaisuuksiin voi osallistua tilan koon sallima osallistujamäärä.

Kasteet

• Kasteissa noudatetaan tilan sallimaa korkeinta osallistujamäärää turvavälejä noudattaen.
  • Kastekahvit ovat yksityistilaisuuksia ja niissä noudatetaan yksityistilaisuuksia koskevia koronaohjeita.

Vihkimiset

• Vihkimisessä noudatetaan tilan sallimaa korkeinta osallistujamäärää turvavälejä noudattaen.
  • Hääjuhlat ovat yksityistilaisuuksia ja niissä noudatetaan yksityistilaisuuksia koskevia koronaohjeita.

Ryhmät, rippikoulut, musiikkitoiminta, leirit

• Ryhmä- ja leiritoiminta voi jatkua turvallisuusnäkökohdat huomioiden .

Muut kokoontumiset

• Seuraa seurakunnan nettisivuja ja lehti-ilmoituksia.

Diakonia

• Diakonian ajanvaraus tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Kansliat

• Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä hautatoimistoon, keskusrekisteriin ja seurakuntakansliaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Käytä kasvomaskia ja noudata turvavälejä.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos sinulla on lieviäkään flunssanoireita.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos olet palannut ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa sitten.

• Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista televisiosta, radiosta tai verkossa. https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

• Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/

• Pidä yhteyttä ystäviisi.