Koronatiedote

(Päivitetty 1.4.2021)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan maaliskuun ajan. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi ja ne ovat voimassa 1.-30.4.2021.
Myös Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä noudattaa tätä määräystä omassa toiminnassaan.

TIETOA SEURAKUNNAN TOIMINNASTA

Suojellaksemme toisia

• pidämme etäisyyttä
  • jäämme tilaisuuksista pois, jos on oireita
  • noudatamme päätöstä kokoontumisrajoituksista
  • yskimme kainaloon tai nenäliinaan, ja käytämme kasvosuojaa viranomaisten suositusten mukaisesti
  • noudatamme hyvää käsihygieniaa
  • käytämme kasvomaskeja

Seurakunnassamme haluamme suojata niitä kanssaihmisiä, jotka ovat erityisen alttiita koronaviruksen riskeille. Siksi noudatamme viranomaisten päätöksiä ja suosituksia. Muutoksia tehdään tarvittaessa jatkossakin seurakunnan toimintaan.

Ottakaa mielellänne yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, jotka ovat teitä varten. Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Alta löytyvät eri toimintamuotojen järjestelyt:

Jumalanpalveluselämä

• Jumalanpalvelukset jatkuvat niin, että jumalanpalvelukseen saa osallistua korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen. Jumalanpalvelukset striimataan ja seurakuntalaiset voivat osallistua niihin verkon välityksellä

Hautaukset ja muistotilaisuudet

• Hautaukseen voi osallistua korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen. Osallistujamäärään ei lasketa virkansa puolesta toimituksen toteuttamiseen osallistuvia. Kirkollisissa toimituksissa voidaan osallistujamäärän suhteen käyttää pastoraalista harkintaa (lähimmät omaiset).
  • Muistotilaisuuksia ei toistaiseksi voi järjestää seurakuntayhtymän tiloissa.
  • Muisto-osuus on mahdollista järjestää heti siunaustilaisuuden jälkeen kirkossa tai kappelissa.

Kasteet

• Kasteet toimitetaan seurakunnan tiloissa. Toimitukseen voi osallistua korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen. Osallistujamäärään ei lasketa virkansa puolesta toimituksen toteuttamiseen osallistuvia. Kirkollisissa toimituksissa voidaan osallistujamäärän suhteen käyttää pastoraalista harkintaa (lähimmät omaiset).
  • Kotikasteita ei vielä toimiteta.
  • Kastekahveja ei toistaiseksi voi järjestää seurakuntayhtymän tiloissa.

Vihkimiset

• Vihkimiset toimitetaan seurakunnan tiloissa. Niihin voi osallistua korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen. Osallistujamäärään ei lasketa virkansa puolesta toimituksen toteuttamiseen osallistuvia. Kirkollisissa toimituksissa voidaan osallistujamäärän suhteen käyttää pastoraalista harkintaa (lähimmät omaiset).

Ryhmät, rippikoulut, musiikkitoiminta, leirit

• Rajoitukset vaikuttavat seurakunnan järjestetämään ryhmätoimintaan. Seuraa seurakuntailmoituksia.
  • Musiikkitoiminta on toistaiseksi tauolla.
  • Päiväkerhotoiminta noudattaa kaupungin varhaiskasvatuksen toimintalinjoja. Niin kauan kun se jatkuu, jatkuu myös seurakunnan päiväkerhotoiminta.
  • Muu ryhmätoiminta on pääsääntöisesti tauolle.

Muut kokoontumiset

• Seuraa seurakunnan nettisivuja ja lehti-ilmoituksia.

Diakonia

• Diakonian vastaanotto tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Kansliat

• Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä hautatoimistoon, keskusrekisteriin ja seurakuntakansliaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Käytä kasvomaskia ja noudata turvavälejä.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos sinulla on lieviäkään flunssanoireita.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos olet palannut ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa sitten.

• Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista televisiosta, radiosta tai verkossa. https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

• Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/

• Pidä yhteyttä ystäviisi.