Koronatiedote

(Päivitetty 13.1.2021)

Vaasan sairaanhoitopiiri ohjeistaa, että enintään 10 hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan 14.2.2021 saakka.
Myös Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä noudattaa tätä rajoitusta omassa toiminnassaan.
Seurakunnan tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tilaisuuksiin osallistuvien tulee käyttää kasvomaskia. Alle 15-vuotiaalta maskin käyttöä ei edellytetä.

TIETOA SEURAKUNNAN TOIMINNASTA

Suojellaksemme toisia

• pidämme etäisyyttä
  • jäämme tilaisuuksista pois, jos on oireita
  • noudatamme päätöstä kokoontumisrajoituksista
  • yskimme kainaloon tai nenäliinaan, ja käytämme kasvosuojaa viranomaisten suositusten mukaisesti
  • noudatamme hyvää käsihygieniaa

Seurakunnassamme haluamme suojata niitä kanssaihmisiä, jotka ovat erityisen alttiita koronaviruksen riskeille. Siksi noudatamme viranomaisten päätöksiä ja suosituksia. Muutoksia tehdään tarvittaessa jatkossakin seurakunnan toimintaan.

Ottakaa mielellänne yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, jotka ovat teitä varten. Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Jos asioit seurakuntakeskuksessa, huomio, että toimistoihin ja kanslioihin voi tulla korkeintaan kaksi henkilöä kerralla.

Alta löytyvät eri toimintamuotojen järjestelyt:

Jumalanpalveluselämä

• Jumalanpalvelukset jatkuvat marraskuussa niin, että jumalanpalvelukseen saa osallistua korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen. Jumalanpalvelukset striimataan ja seurakuntalaiset voivat osallistua niihin verkon välityksellä.

Hautaukset ja muistotilaisuudet

• Hautaukseen voi osallistua korkeintaan korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen.
  • Muistotilaisuuksia ei toistaiseksi voi järjestää seurakuntayhtymän tiloissa.
  • Muisto-osuus on mahdollista järjestää heti siunaustilaisuuden jälkeen kirkossa tai kappelissa.

Kasteet

• Kasteet toimitetaan seurakunnan tiloissa. Toimitukseen voi osallistua korkeintaan korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen.
  • Kotikasteita ei vielä toimiteta.
  • Kastekahveja ei toistaiseksi voi järjestää seurakuntayhtymän tiloissa.

Vihkimiset

• Vihkimiset toimitetaan seurakunnan tiloissa. Niihin voi osallistua max. korkeintaan 10 henkilöä turvavälejä noudattaen.

Ryhmät, rippikoulut, musiikkitoiminta, leirit

• Rajoitukset vaikuttavat seurakunnan järjestetämään ryhmätoimintaan. Seuraa seurakuntailmoituksia.
  • Musiikkitoiminta on toistaiseksi tauolla.
  • Päiväkerhotoiminta noudattaa kaupungin varhaiskasvatuksen toimintalinjoja. Niin kauan kun se jatkuu, jatkuu myös seurakunnan päiväkerhotoiminta.
  • Muu ryhmätoiminta on pääsääntöisesti tauolle.

Muut kokoontumiset

• Seuraa seurakunnan nettisivuja ja lehti-ilmoituksia.

Diakonia

• Diakonian vastaanotto tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Kansliat

• Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä hautatoimistoon, keskusrekisteriin ja seurakuntakansliaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Lotta Endtbacka

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Käytä kasvomaskia ja noudata turvavälejä.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos sinulla on lieviäkään flunssanoireita.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos olet palannut ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa sitten.

• Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista televisiosta, radiosta tai verkossa. https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossa

• Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/

• Pidä yhteyttä ystäviisi.