Koronatiedote 

(päivitetty 8.2.2022)

Aluehallintovirasto on 7.2. kumonnut tartuntatautilain 58 §:n mukaisen kokoontumisrajoituksen Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Sairaanhoitopiirin antaman asiantuntija-arvion perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset kokoontumisrajoitukselle eivät enää täyty. Päätös kumoamisesta astuu voimaan välittömästi.

Kokoontumisrajoitusten poistuminen merkitsee, että seurakuntalaiset voivat jälleen kokoontua tavalliseen tapaan kirkossa, seurakuntakeskuksessa ja muissa tiloissa. Myös hautaukset, kasteet ja muut toimitukset voidaan tehdä ilman osallistujamäärän rajoituksia. Muistotilaisuuksien ja kastekahvien järjestäminen on jälleen mahdollista.

Muistamme kuitenkin edelleen

 • pitää riittäviä turvavälejä muihin kanssaihmisiin
 • käyttää kasvomaskeja
 • huolehtia käsihygieniasta

Seurakunnan jumalanpalvelukset Pietarsaaren kirkosta klo 10 striimataan edelleen ja ovat katsottavissa kotisivujemme kautta. Mutta seurakuntalaiset ovat nyt tervetulleita takaisin kirkkoon!

 

Jos kysyttävää, ota yhteyttä:

Kanslia puh. 040 3100430
Sähköposti: pietarsaari@evl.fi

Kanslia on avoinna:

ma-ti, to-pe klo 9-14
ke klo 11-16

 

 

 

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

 • Käytä kasvomaskia ja noudata riittävää etäisyyttä.
   
 • Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos sinulla on lieviäkään flunssanoireita.
   
 • Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos olet palannut ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa sitten.
   
 • Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/