Sururyhmä

Pietarsaaren suomalaisessa seurakunnassa järjestetään kaksi sururyhmää vuoden aikana kuolleiden seurakunnan jäsenten omaisille, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Kutsu lähetetään sille henkilölle, joka on jättänyt yhteystietonsa seurakuntaan hautajaisjärjestelyjen yhteydessä. Sururyhmään on tervetullut kuitenkin jokainen, joka tuntee tarvitsevansa tukea surutyöhönsä.

Sururyhmä on vertaisryhmä omaisensa menettäneille. Se kokoontuu papin ja diakonin johdolla viisi kertaa syksyisin ja keväisin.

Kevään 2021 sururyhmä

Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 29.4. klo 16.30 – 18.00 seurakuntakeskuksessa.

Ilmoittaudu ryhmään viimeistään maanantaina 26.4.2021 klo 14 mennessä puh. 040 3100430 (ma, ti, to ja pe klo 9-14, ke klo 11–16) tai ilmoittautumislomakkeella. Muista mainita erikoisruokavalio.

Ohjaajina toimivat seurakuntapastori Jari Kolmonen, kirkkoherra Lotta Endtbacka ja kanttori Mirkkalea Konttila.

Sururyhmän toimintaperiaatteita

• Luottamuksellisuus. Ryhmässä puhutut asiat jäävät vain ryhmäläisten tietoon. Niistä ei puhuta muualla. Vaitiolovelvollisuus koskee ryhmän ohjaajia sekä ryhmäläisiäkin.
  • Tunteiden salliminen. Ryhmässä saa itkeä, kysellä, vihata ja vaikka nauraa, kun on sen aika.
  • Kaikille annetaan tilaa kertoa omista kokemuksistaan.
Iiris

Ebba Brahen puistikko 2