Sururyhmä

Pietarsaaren suomalaisessa seurakunnassa järjestetään kaksi sururyhmää vuoden aikana kuolleiden seurakunnan jäsenten omaisille, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Kutsu lähetetään sille henkilölle, joka on jättänyt yhteystietonsa seurakuntaan hautajaisjärjestelyjen yhteydessä. Sururyhmään on tervetullut kuitenkin jokainen, joka tuntee tarvitsevansa tukea surutyöhönsä.

Sururyhmä on vertaisryhmä omaisensa menettäneille. Se kokoontuu papin ja diakonin johdolla viisi kertaa syksyisin ja keväisin.

Syksyn 2021 sururyhmä kokoontuu ensimmäisen kerran torstaina 17.9.2020 klo 16.30 seurakuntakeskuksen nuorisotilassa Kämpällä. Ohjaajina toimivat diakoni Kirsi Rundgren ja seurakuntapastori Jari Kolmonen.

Sururyhmän toimintaperiaatteita

• Luottamuksellisuus. Ryhmässä puhutut asiat jäävät vain ryhmäläisten tietoon. Niistä ei puhuta muualla. Vaitiolovelvollisuus koskee ryhmän ohjaajia sekä ryhmäläisiäkin.
  • Tunteiden salliminen. Ryhmässä saa itkeä, kysellä, vihata ja vaikka nauraa, kun on sen aika.
  • Kaikille annetaan tilaa kertoa omista kokemuksistaan.
Iiris

Ebba Brahen puistikko 2