Pietarsaaren kirkko

Jumalanpalveluksiin pääsee taas

Kesäkuun alusta lähtien seurakuntalaiset voivat jälleen saapua kirkkoon jumalanpalveluksiin.

Jumalanpalveluksiin ja muihin kirkollisiin tilaisuuksiin saa 1.6. alkaen osallistua yli 50 henkeä, mutta turvavälit huomioidaan. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä, mutta pienissä kirkkotiloissa osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan, jotta turvavälit saadaan pidettyä. Myös ehtoollisen vietto on mahdollista.

Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä on laskenut kaikille tiloilleen enimmäisosallistujamäärät turvallisuusohjeita noudattaen. Esimerkiksi Pietarsaaren kirkossa enimmäisosallistujamäärä on nyt 90, ja ehtoollista vietetettäessä 70.

Kaikissa kirkollisissa tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisohjeita ja turvavälejä. Jumalanpalveluksiin pääsee taas, mutta jos on vähänkään oireinen, tulee jäädä kotiin.

Jumalanpalveluksiin tullessa on käytössä kaikki kirkon ovet. Kirkkoon tullessa ja sieltä lähtiessä tulee desinfioida kätensä. Kirkkosalissa on laitettu virsikirjat valmiiksi istumapaikoille, mutta suositeltavaa on ottaa oma virsikirja mukaan tai käyttää virsikirjaa mobiililaitteen kautta. Virret löytyvät  osoitteesta www.virsikirja.fi

Pietarsaaren suomalainen seurakunta järjestää ensimmäisen koronan aikaisen avoimen jumalanpalveluksensa sunnuntaina 7.6. sanajumalanpalveluksena. Seuraavana sunnuntaina on messu, jossa on myös ehtoollismahdollisuus.

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos sinulla on lieviäkään flunssanoireita.

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos olet palannut ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa sitten.

• Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista televisiosta, radiosta tai verkossa. https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossa

• Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/

• Pidä yhteyttä ystäviisi.

Seurakuntayhtymän tilojen käyttö koronan aikana

1.6. lähtien yli 50 ihmistä voi osallistua jumalanpalveluksiin ja muihin kirkollisiin toimituksiin, ottaen huomioon viranomaisten koronaviruksen takia antamat ohjeet riittävien turvavälien noudattamisesta. Turvaväli 1-2 metriä määrittelee, kuinka paljon ihmisiä mihinkin tilaan voidaan ottaa. Kokoontumisen yläraja on 500 henkeä. (Piispojen ohjeet 19.5.2020)

Pietarsaaren seurakuntayhtymän tiloissa käytetään seuraavia kävijämäärän enimmäisrajoja:

Pietarsaaren kirkko 90 henkeä (ehtoollisjumalanpalveluksissa 70 henkeä)

Pedersören kirkko 180 henkeä

Ähtävän kirkko 80 henkeä

Purmon kirkko 70 henkeä

Johanneksen kappeli 30 henkeä

Pietari 50 henkeä
Jakob 40 henkeä
Tarjoilutila 50 henkeä
Auditorio 15 henkeä
Filippos 7 henkeä

Martha 7 henkeä
Elisabeth 3 henkeä
Maria 5 henkeä
Nuorisotila 10 henkeä
Immanuelin kappeli ei ole käytössä koronan aikana

Kirkkorannan seurakuntakoti
Iso sali 50 henkeä
Pikkusali 20 henkeä

Ähtävän seurakuntakoti
Achrenius-sali 50 henkeä
Fyren 15 henkeä jaettuna molempiin tiloihin
Arken 10 henkeä

Purmon seurakuntakoti
Max 30 henkeä

Pännäisten seurakuntakoti
Päiväkerhotila max 10 henkeä
Sali max 30 henkeä

Ähtävän kappeli 10 henkeä

Purmon kappeli 7 henkeä

Pietarsaaren kirkon alttaritaulu
Pietarsaaren kirkon alttaritaulu "Vapahtaja ristillä"

Suntio
Pietarsaaren kirkko, Kirkkokatu 3
68600 Pietarsaari

Suntio Pietarsaaren kirkossa ja Johanneksenkappelissa, Pietarsaaren seurakuntakeskuksen vahtimestarin sijainen.

Ebba Brahen puistikko 2
Ebba Brahen puistikko 2