Pietarsaaren kirkko

Jumalanpalvelus koronan aikana

Jumalanpalvelus on seurakunnan viikottainen juhla. Nyt koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa seurakunnat ovat joutuneet miettimään uusia tapoja toimia. Jumalanpalvelukset pidetään nyt sanajumalanpalveluksina niin, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat.

Jumalanpalvelukset kuitenkin striimataan ja lähetetään internetissä sekä radion että videostriimin kautta, joka löytyy täältä

Jos ylläoleva linkki ei jostain syystä toimi, paina täältä

Jumalanpalveluksen seurakunta muodostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista.

Sunnuntain 29.3. jumalanpalveluksessa lauletaan seuraavat virret:

alkuvirsi 275
Psalmi laulettuna
päivänvirsi 80
kolehtivirsi 511:1-3,6
79:9-10

Virsien sanat löytyvät mm. netistä osoitteesta http://virsikirja.fi

Jumalanpalvelukset toimitetaan seurakunnissa toistaiseksi verkon välityksellä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat 16.3.2020 antaneet seurakunnille ohjeet jumalanpalvelusten järjestämisestä koronavirusepidemian aikana.

Piispat ovat yhdessä päättäneet, että jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi kirkoissa sanajumalanpalveluksina niin, että ne välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu etäyhteyksin osallistuvista seurakuntalaisista.

Verkon lisäksi tv ja radio lähettävät hartausohjelmia

Kirkko palvelee seurakuntalaisiaan yhteistyössä Yleisradion kanssa sähköisesti radiohartauksien, radio- ja tv-jumalanpalvelusten sekä Pisara-hartausohjelman välityksellä.

Muutokset sekä tv- että radiojumalanpalveluksissa ja myös radiohartauksissa ovat mahdollisia. Hartausohjelmia voi seurata myös monilta eri verkkosivuilta.

Linkkejä löytyy seuraavasta osoitteesta:

Hartausohjelmia verkossa

Pietarsaaren kirkon alttaritaulu
Pietarsaaren kirkon alttaritaulu "Vapahtaja ristillä"
Suntio
Pietarsaaren kirkko, Kirkkokatu 3
68600 Pietarsaari

Suntio Pietarsaaren kirkossa ja Johanneksenkappelissa, Pietarsaaren seurakuntakeskuksen vahtimestarin sijainen.

Ebba Brahen puistikko 2
68600 Pietarsaari