meri

Rippikoulu

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta.  Se liittyy kristittynä olemiseemme ja elämiseemme ja meille lahjoitettuun elämään Jumalan yhteydessä.

Rippikoulu on kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun kirkossa.

Rippikoulun käyminen muualla

Rippikoulun voi käydä voi myös toisessa seurakunnassa. Pietarsaaressa on tavallista, että suomalaiseen seurakuntaan kuuluva nuori käy rippikoulun ruotsalaisessa seurakunnassa ja toisin päin. Seurakuntaa ei tarvitse tämän vuoksi vaihtaa. Ota yhteyttä rippikoulun järjestävään seurakuntaan ja tiedustele lisää!

Moni rippikouluikäinen käy myös  järjestön rippikoulun. Seurakuntaan tutustuminen järjestetään tällöin omassa seurakunnassa.

Lue lisää rippikoulusta:

Rippikoulu ja -juhlat

Rippikouluryhmät 2020-2021

1-rippikoululeiri

• Kaupunkipäivä 7.6.2021 seurakuntakeskuksessa
  • Rippileiri 8.-15.6.2021 Merilässä
  • Konfirmaatio 20.6.2021 klo 10 Pietarsaaren kirkossa

2-rippikoululeiri

• Kaupunkipäivä 16.6.2021 seurakuntakeskuksessa
  • Rippileiri 17.-24.6.2021 Merilässä
  • Konfirmaatio 4.7.2021 klo 10 Pietarsaaren kirkossa

Päivärippikoulu

• Kokoontumiset viikonloppuisin syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana seurakuntakeskuksessa
  • Konfirmaatio 23.5.2021 klo 10 Pietarsaaren kirkossa

Lisäksi rippikouluun sisältyy ennen kesää kokoontumisia, koulutuksia ja osallistumisia jumalanpalveluksiin. Näistä tapahtumista tiedotetaan lähemmin leirikohtaisissa ohjelmissa.

Ilmoittautumislomake lähetetään kaikille vuonna 2006 syntyneille Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan jäsenille.  Lomake palautetaan 25.9. mennessä seurakuntakansliaan tai sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Huom! Sähköinen ilmoittautumislomake ei ole enää käytössä 25.9. jälkeen. Ota yhteyttä suoraan nuorisotyöntekijöihin, jos ilmoittaudut tämän jälkeen.

Rippiraamattu

Nuorisotyönohjaaja ja lähetystyöstä vastaava