meri

Rippikoulu

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta.  Se liittyy kristittynä olemiseemme ja elämiseemme ja meille lahjoitettuun elämään Jumalan yhteydessä.

Rippikoulu on kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun kirkossa.

Rippikoulun käyminen muualla

Rippikoulun voi käydä voi myös toisessa seurakunnassa. Pietarsaaressa on tavallista, että suomalaiseen seurakuntaan kuuluva nuori käy rippikoulun ruotsalaisessa seurakunnassa ja toisin päin. Seurakuntaa ei tarvitse tämän vuoksi vaihtaa. Ota yhteyttä rippikoulun järjestävään seurakuntaan ja tiedustele lisää!

Moni rippikouluikäinen käy myös  järjestön rippikoulun. Seurakuntaan tutustuminen järjestetään tällöin omassa seurakunnassa.

Lue lisää rippikoulusta:

Rippikoulu ja -juhlat

Rippikouluryhmät 2019-2020

Koronavirustilanne on aiheuttanut muutoksia konfirmaatioiden ajankohtiin sekä rippileirien ajankohtaan ja ohjelmaan. Uusi, 7.8. päivitetty ohjelma (HUOM! konfirmaation ajankohdat):

1-rippikoululeiri

• Etäopetus ti 2.6. klo 10-15
  • Etäopetus ke 3.6. klo 10-15
  • Rippileiri ma-to 3.-6.8. Merilässä
  • konfirmaatio la 19.9.2020 klo 10 ja 12 Pietarsaaren kirkossa (ryhmä jaetaan kahtia)

2-rippikoululeiri

• Etäopetus ke 10.6. klo 10-15
  • Etäopetus to 11.6. klo 10-15
  • Rippileiri to-su 6.-9.8. Merilässä
  • konfirmaatio la 12.9.2020 klo 10 ja 12 Pietarsaaren kirkossa (ryhmä jaetaan kahtia)

Päivärippikoulu

• kokoontumiset viikonloppuisin syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana seurakuntakeskuksessa
  • konfirmaatio la 6.6.2020 klo 14 Pietarsaaren kirkossa

Lisäksi rippikouluun sisältyy ennen kesää itsenäisiä tehtäviä ja osallistumisia jumalanpalveluksiin netin välityksellä. Näistä tiedotetaan tarkemmin Whatsapin kautta.

Ilmoittautumislomake lähetetään kaikille vuonna 2005 syntyneille Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan jäsenille.  Lomake palautetaan 20.9. mennessä seurakuntakansliaan.  Huom! Sähköinen ilmoittautumislomake ei ole enää käytössä 20.9. jälkeen. Ota yhteyttä suoraan nuorisotyöntekijöihin, jos ilmoittaudut tämän jälkeen.

Rippiraamattu

Nuorisotyönohjaaja ja lähetystyöstä vastaava
Ebba Brahen puistikko 2
68600 Pietarsaari
Ebba Brahen puistikko 2
68600 Pietarsaari

Tervetuloa rippileirille!

Tietoa rippileirille tarvittavasta varustuksesta, konfirmaatiosta ja muusta.

Ennen leiriä:

Opettele ulkoa katekismuksesta ennen leiriä:

• Uskontunnustus s.9

• Pienoisevankeliumi s. 38

• Isä Meidän-rukous s. 61

• Kastekäsky s. 82

• Herran siunaus s.107

Leirille lähtö:

Lähdemme 1-leirille maanantaina 3.8. klo 9.00 ja 2-leirille torstaina 6.8. klo 14.00 seurakuntakeskuksen pihasta.

1-leiriltä paluu on torstaina 6.8. klo 13.30 ja 2-leirin sunnuntaina 9.8. klo 18.30 seurakuntakeskukseen.

Kaikki lähdemme yhdessä bussilla, ei mopoilla tms.

Leirillä:

Tarvitset leirille mukaan:

• Raamattu, katekismus, kansio, rukousnauha ja muistiinpanovälineet

• aluslakana, pussilakana, ja tyynyliina. (jos tahdot nukkua makuupussissa niin ota   sen lisäksi mukaan aluslakana ja tyynyliina)

• pyyhe ja uimapuku

• peseytymisvälineet

• vaatetus sään mukaan. Ota myös sellaiset kengät ja vaatteet, joissa voit liikkua   rennosti ulkona. Merilän sisätiloissa olemme sukkasillaan, joten sukkia kuluu kivilattialla. Voit ottaa myös sisäkengät.

Rippikoululeirillä on yhtenä tarkoituksena keskittyä yhteiseen olemiseen ja tekemiseen ilman jatkuvaa taustaääntä. Siksi mukaan ei oteta musiikkilaitteita ja viihde-elektroniikkaa. Myöskään ei oteta rippikoululeirille sopimattomia painotuotteita, tupakkatuotteita ja nautintoaineita (mm. energiajuomia)

Yhteyksiä omalla puhelimella voi pitää tauoilla. Puhelimet säilytetään yhteisen ohjelman aikana huoneissa äänettöminä. Kadonneita tai vioittuneita puhelimia seurakunta ei korvaa. Merilän puhelinnumero on 0403100483.

Konfirmaatio:

Olemme päättäneet järjestää konfirmaation suunniteltua aikaisemmin, koska koronatilanne voi jälleen pahentua. Uudet konfirmaatioajankohdat ovat:

1-leiri: lauantaina 12.9. klo 10 ja 12 Pietarsaaren kirkossa (ryhmä jaetaan kahtia)

2-leiri: lauantaina 19.9. klo 10 ja 12 Pietarsaaren kirkossa (ryhmä jaetaan kahtia)

Konfirmaatioharjoitukset pidetään lähempänä konfirmaatiota Pietarsaaren kirkossa. Sen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Konfirmaatiossa rippikoululaiset kokoontuvat klo 9.30 kirkkoon. Messun alussa kerrotaan käytännön järjestelyistä, mutta jotain jo nyt:

• rippikoululaisten ehtoollisenvieton jälkeen kaikki muut kirkkovieraat ovat tervetulleita ehtoolliselle (pienet lapset voidaan siunata)

• kirkko rauhoitetaan valokuvaukselta

• konfirmaatiotodistukset jaetaan jumalanpalveluksen lopuksi kirkossa

• jumalanpalveluksen päätyttyä kokoonnumme kirkon pihalle yhteiskuvaa varten, jolloin kaikilla on mahdollisuus valokuvata. (huom. ei seurakunnan järjestämää valokuvaajaa)

• kirkon päätyttyä on tarjolla konfirmaatiokahvit. Kaikki kirkkovieraat, vanhemmat, isovanhemmat, sukulaiset ja ystävät olette tervetulleita kakkukahveille. Tarjoilun vuoksi toivomme teidän ilmoittavan, montako vierasta perheestänne saapuu.