meri

Rippikoulu

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta.  Se liittyy kristittynä olemiseemme ja elämiseemme ja meille lahjoitettuun elämään Jumalan yhteydessä.

Rippikoulu on kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun kirkossa.

Rippikoulun käyminen muualla

Rippikoulun voi käydä voi myös toisessa seurakunnassa. Pietarsaaressa on tavallista, että suomalaiseen seurakuntaan kuuluva nuori käy rippikoulun ruotsalaisessa seurakunnassa ja toisin päin. Seurakuntaa ei tarvitse tämän vuoksi vaihtaa. Ota yhteyttä rippikoulun järjestävään seurakuntaan ja tiedustele lisää!

Moni rippikouluikäinen käy myös  järjestön rippikoulun. Seurakuntaan tutustuminen järjestetään tällöin omassa seurakunnassa.

Lue lisää rippikoulusta:

Rippikoulu ja -juhlat

Rippikouluryhmät 2019-2020

1-rippikoululeiri

• kaupunkipäivä 1.6.2020 seurakuntakeskuksessa
  • leirijakso 2.-9.6.2020 Merilässä
  • konfirmaatio 14.6.2020 Pietarsaaren kirkossa

2-rippikoululeiri

• kaupunkipäivä 10.6.2020 seurakuntakeskuksessa
  • leirijakso 11.-18.6.2020 Merilässä
  • konfirmaatio 28.6.2020 Pietarsaaren kirkossa

Päivärippikoulu

• kokoontumiset viikonloppuisin syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana seurakuntakeskuksessa
  • konfirmaatio 24.5.2020 Pietarsaaren kirkossa

Rippikouluun sisältyy ennen kesää kokoontumisia, koulutuksia ja osallistumisia jumalanpalveluksiin. Näistä tapahtumista tiedotetaan lähemmin leirikohtaisissa ohjelmissa.

Ilmoittautumislomake lähetetään kaikille vuonna 2005 syntyneille Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan jäsenille.  Lomake palautetaan 20.9. mennessä seurakuntakansliaan.  Huom! Sähköinen ilmoittautumislomake ei ole enää käytössä 20.9. jälkeen. Ota yhteyttä suoraan nuorisotyöntekijöihin, jos ilmoittaudut tämän jälkeen.

Rippiraamattu
Nuorisotyönohjaaja ja lähetystyöstä vastaava