Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonit ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös Palveleva puhelin ja netti ovat käytettävissäsi.

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa. Olipa mielessäsi iso tai pieni murhe, seurakunta on tukenasi.

Diakonian keskustelu- ja kriisiapu

seurakuntakeskuksessa Ebba Brahen puistikko 2

Maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9-11

Kesäaikaan maanantaisin ja torstaisin

Diakonit:

Kirsi Rundgren p. 040 3100 437

Petra Karvinen p. 040 3100 436

Päivystävä pappi

Keskustelua, sielunhoitoa ja rippiä varten voi jättää papille soittopyynnön kansliaan puh. 0403 100 430.

Perheasiain neuvottelukeskus

• puhelimitse 040 3100 485 (vaihde) varmemmin ma - ke klo 9-12
  • sähköpostitse: pietarsaari.perheneuvonta@evl.fi

Isokatu 14 C 4. krs Pietarsaaressa

Sururyhmä

Sururyhmä vuoden sisällä läheisensä menettäneille syksyisin.

Seurakunnan diakoniatyö

Elämän eri asioissa ja kysymyksissä voit luottamuksellisesti kääntyä diakoniatyöntekijän puoleen. Yhdessä keskustellen voimme löytää uusia mahdollisuuksia tilanteeseesi. Voit soittaa tai tulla käymään.

Seurakunnan diakoniatyön tarkoituksena on kristillisestä rakkaudesta johtuva hengellisen, ruumillisen ja aineellisen avun antaminen hädänalaisille ja sen tulee erityisesti kohdistua niihin, joita ei muulla tavoin auteta.

Diakoniatyötä tekevät työntekijöiden lisäksi vapaaehtoiset seurakuntalaiset.

Diakoniatyön toimintamuotoja Pietarsaaren suomalaisessa seurakunnassa ovat muun muassa

• vastaanotto seurakuntakeskuksessa
  • kotikäynnit
  • hartaudet ja tapaamiset laitoksissa
  • diakoniapiiri
  • diakoniatyön vapaaehtoiset
  • retket ja leirit
  • sururyhmä
  • tarinatupa
  • syntymäpäiväjuhlat
  • vanhusten viikon ja hiljaisen viikon ehtoolliskirkko

Jos haluat auttaa diakoniatyön kautta vaikeuksissa olevia lähimmäisiämme, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin Petra Karvinen p. 040 3100 436 ja  Kirsi Rundgren p. 040 3100 437.

Kirkon keskusteluapu

Elämässä tulee usein eteen sellaista, mitä ei ole osattu odottaa: sairautta, taloudellisia vaikeuksia, työttömyyttä tai sen uhkaa tai ihmissuhdehuolia. Tulevaisuus voi pelottaa monista syistä.

Jollakin voi olla tarve puhua myös hengellisistä tai elämänkatsomuksellisista asioista.

- Jos haluat keskustella, älä jää yksin, vaan ota rohkeasti yhteyttä.

- Yksi kirkon tärkeimpiä tehtäviä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä sekä käytännöllisissä asioissa että henkisessä selviämisessä.

Evankelisluterilaisen kirkon Palveleva puhelin on toiminut jo vuodesta 1964, Palveleva netti vuodesta 2005.

Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia, koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä, jotka vastaavat nimettöminä.

Kaikki keskusteluavun valtakunnalliset palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Kirkon keskusteluavun muotoihin voi ottaa yhteyttä puhelimitse nimettömänä ja netissä nimimerkillä.

Palveleva puhelin 0400 22 11 80

päivystää joka ilta klo 18 alkaen, arkisin yöllä yhteen saakka ja perjantaina ja lauantaina aamukolmeen.

Puhelusta operaattori veloittaa tavallisen puhelutaksan mukaan.

Palveleva netti vastaa viestiin päivän, parin kuluessa. Kirjaudu verkkoon osoitteessa www.verkkoauttaminen.fi/palvelevanetti

Palvelevassa chatissä keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettömänä. Chat päivystää arkisin klo 12–20. Keskusteluikkuna on avoinna, kun päivystäjä on paikalla.

Chatin käyttö ei vaadi Facebook-kirjautumista. Chat on tietoturvallinen, eikä se tallennu Facebookiin.

Palveleva kirje on kirkon keskusteluavun uusin palvelu. Se on niistä ainoa, joissa vastauksen saaminen edellyttää omien yhteystietojen antamista. Kirjoittajan nimi jä kuitenkin vain työntekijän tietoon.

Kirjepalvelu voi olla avuksi etenkin niille, joilla ei ole varaa soittaa tai joilta netin käyttö syystä tai toisesta ei onnistu.

Kirjeen voi lähettää osoitteeseen Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki, ja liittää mukaan nimi- ja osoitetiedot vastausta varten.