Seurakunta lyhyesti

Pietarsaaren suomalainen seurakunta on yksi suomen nuorimmista seurakunnista. Se on perustettu vuonna 1963.

Seurakunta on ainoa suomenkielinen Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymän viidestä seurakunnasta. Muita seurakuntia ovat Pietarsaaren ruotsalainen, Pedersören, Ähtävän ja Purmon seurakunnat. Seurakuntayhtymä hoitaa seurakuntien tukipalvelut kuten kiinteistöhuollon.

Jäseniä suomalaisessa seurakunnassa on noin 5 200. Vakituisia työntekijöitä on 15: 2 kokoaikasta ja yksi osa-aikainen pappi, 2 diakonia, 1 kanttori, 2 nuorisotyöntekijää (joista toinen myös lähestystyön vastaava), 6 lastenohjaajaa (joista yksi vastaava), 1 seurakuntasihteeri.

Pietarsaaren suomalainen seurakunta logo

Toiminta-ajatus

Pietarsaaren suomalainen seurakunta toimii ensisijaisesti alueensa suomenkielisten parissa heidän äidinkielellään.

Olemme luterilainen seurakunta, kastettujen yhteisö, joka elää evankeliumista ja sakramenteista.

Toiminta pohjautuu kaste- ja lähetyskäskyyn. Ihmisarvon, kymmenen käskyn ja rakkauden kaksoiskäskyn perustalta seurakuntamme kutsuu ihmistä uskon lupausten omistamiseen ja tukee hänen elämistään kristittynä koko elämänkaaren ajan; arjessa ja juhlassa.

Toimimme avoimesti, aktiivisesti ja rakentavasti Kolmiyhteiseen Jumalaan turvaten.

(Pietarsaaren suomalainen seurakunta/strategia tulevaisuuteen 2005)